logo
Categories(658 Blogs)
Watch Right Now
  • Teacher App - Class
    Schedule & Attendance Management App

    img
  • Parent App from Edsys

    img
  • Best School Bus Tracking System

    img
  • Cashless School - For Smart Schools of Tomorrow

    image
blog-images

Math Riddles for Class 5

blog-images

Math riddles are one of the best ways to stimulate children’s minds. It is not only a fun-filled activity but also a way to keep them occupied.

Boost your Math skills with FREE Math Apps (Check it NOW)

Math riddles are loved by children and elders alike. In this blog, I’ve included some interesting math riddles for class 5 students.

  1. What can you put between 4 and 5, to get the answer greater than 4 and less than 5?

Ans- Add a decimal point in between.

2. You are eating a pizza with your friend. Its crust thickness is ‘a’ and radius is ‘z’. If so, what is the volume of the pizza?

Ans- pi*z*z*a

3. Divide 110 into two so that one will be 150 percent of the other. What are the numbers?

Ans- 66 and 44

4. Using the number 1 to 7 and ‘+’ symbols, how many times can you make the number 100?

Ans- Two ways

Boost your Math skills with FREE Math Apps (Check it NOW)

5. How can you show that half of the number 5 is equal to 4?

Ans- From FIVE,

Remove two letters, F & E,

So, the remaining is IV, 4.

6. I occur once in every minute, twice in every moment, and never in a thousand years?

Ans- The letter M

7. How many squares are there in a chessboard?

Ans- 204 squares

8. What would the circle would have said to the tangent line? What would circle tell to a tangent?

Ans- “Stop touching me!”

9. What kind of a tree does a math teacher climb?

Ans- Geometry

Also Read: GK Questions For Class 5

QUICK CONTACT

Please type your Name
Please enter valid email address
Phone
Please enter message