logo
Categories(658 Blogs)
Watch Right Now
  • Teacher App - Class
    Schedule & Attendance Management App

    img
  • Parent App from Edsys

    img
  • Best School Bus Tracking System

    img
  • Cashless School - For Smart Schools of Tomorrow

    image
blog-images

GK Questions For Class 2

blog-images

 General Knowledge Questions and Answers for Kids – Class 2

GK questions for kids help to improve their general awareness relating to the plants, animals, personalities, festivals, and other things happening around the world. 

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

This set of simple quiz questions for kids can enrich one’s personal confidence and sharpen thinking capacity.

Our little minds are curious to learn new things. So here is a set of easy general knowledge questions for kids of class 2.

1) Name the shape with three sides?

Ans- Triangle

2) What is the smallest two digit number?

Ans- 10

3) Which shape has no sides and corners?

Ans- Circle

4) Which shape has all four of its sides equal?

Ans- Square

5) What is the largest two digit number?

Ans- 99

6) What is the smallest even number?

Ans- 2

7) What is the place value of 4 in 654?

Ans- Ones

8) 4 times 8 equals ___________.

Ans- 32

9) 40+20 equals to ____________.

Ans- 60

10) An adult human has _________ teeth.

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

Ans- 32

11) Which animal gives us wool?

Ans- Sheep

12) What do we get when water freezes?

Ans- Ice

13) What is a house made of snow called?

Ans- Igloo

14) What kind of clothes do we wear during winter?

Ans- Woollen clothes

15) What are the white lines where we cross the road called?

Ans- Zebra Crossing

16) A lion lives in a ______.

Ans- Den

17) Sun rises in the ________.

Ans- East

18) Sun sets in the _________.

Ans- West

19) What does the red light of a traffic signal indicate?

Ans- 20

20) What does green light of a traffic signal indicate?

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

Ans- Go

21) India has _____ states.

Ans- 28

22) What does a caterpillar turn into?

Ans- Butterfly

23) Which Indian city is known as “Pink City”?

Ans- Jaipur

24) Which is the largest cat in the world?

Ans- Siberian tiger

25) Which animal is known as the “ship of the desert”?

Ans- Camel

26) Which planet do we live on?

Ans- Earth

27) How many players are there in a cricket team?

Ans- 11

28) The doctor who takes care of our teeth is called ________.

Ans- Dentist

29) Name the bird that lays the largest eggs?

Ans- Ostrich

30) Our solar system has ______ planets.

Ans- 8

31) Name the currency of Thailand?

Ans- Bhat

32) What is the sound made by a lion?

Ans- Roar

33) What is the young one of an elephant called?

Ans- Calf

34) A pig lives in a _____.

Ans- Sty

35) A year has ___ weeks.

Ans- 52

36) How many kidneys does a human body have?

Ans- 2

37) How many strings does a violin have?

Ans- 4

38) A century has ____ years.

Ans- 100

39) How many moons does Earth have?

Ans- 1

40) Saturn has ____ moons.

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

Ans- 82

41) How many colours are there in a rainbow?

Ans- 7

42) In which country can kangaroos be found?

Ans- Australia

43) Name the planet in our solar system with the most number of moons?

Ans- Saturn

44) Earth’s atmosphere has ____ layers.

Ans- 5

45) What are the colours of Olympic rings?

Ans- Blue, Red, Green, Yellow and Black

46) A spider has _____ legs.

Ans- Eight

47) Which is the smallest continent in the world?

Ans- Australia

48) How many days are there in a year?

Ans- 365

49) Which month has the least number of days?

Ans- February

50) Which part of a plant grows under the soil?

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

Ans- Root

51) What is the currency of UK?

Ans- Pound Sterling

52) What is the currency of Bangladesh?

Ans- Taka

53) What is the currency of Pakistan?

Ans- Rupee

54) What is the currency of China?

Ans- Yuan

55) What is the currency of New Zealand?

Ans- Dollar

56) What is the currency of Russia?

Ans- Ruble

57) Tokyo is the capital of which country?

Ans- Japan

58) What was the real name of Lord Buddha?

Ans- Siddhartha Gautama

59) Oscar award is related to which field?

Ans- Film industry

60) How many minutes are there in an hour?

Ans- 60

61) A triangle with all three sides equal is called _______.

Ans- Equilateral triangle

62) What is the capital of Philippines?

Ans- Manila

63) What do you call a person who makes furniture from wood?

Ans- Carpenter

64) Which country is known as “Gift of Nile”?

Ans- Egypt

65) How many years make a decade?

Ans- 10

66) Which part of a plant is called “kitchen of the plant”?

Ans- Leaf

67) We smell using our _____.

Ans- Nose

68) Who painted Mona Lisa?

Ans- Leonardo Da Vinci

69) We use our ears to _______.

Ans- Hear

70) English alphabets have ____ consonants.

Ans- 21

71) What is the shape of a cricket field?

Ans- Circle

72) How many members are there in a Water Polo team?

Ans- 7

73) The word “Grand Slam” is associated with which sport?

Ans- Tennis

74) What is a group of porcupines called?

Ans- Prickle

75) Name a bird that can fly backwards?

Ans- Humming bird

76)  Who was the first Prime Minister of India?

Ans- Jawaharlal Nehru

 77)  Which state is known as the ‘fruit bowl’ of India?

Ans- Himachal Pradesh

 78)  What is the name of this beautiful monument?

simple gk questions for class 2

Ans- Taj Mahal

79)  How many legs does a spider have?

Ans – Eight

80)  Name this famous Indian Cricketer.

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

gk for kids

Ans- Sachin Tendulkar

81)  Who is popularly known as the “Iron Man of India”?

Ans- Sardar Vallabh Bhai Patel 

82)  What is the sound made by a duck?

Ans- Quack quack

83)  The national currency of India is

Ans- Rupee

84)  The young one of a kangaroo is

Ans- Joey

85)  What is the sound made by a horse?

Ans- Neigh

86)  The young one of Elephant is

Ans- Calf

87)  Which river is infamous as the ‘Sorrow of Bengal”?

Ans- Damodar River

88)  _ is celebrated as the birth of Jesus Christ

Ans- Christmas

89)  Which is the harvest festival in Assam?

Ans- Bohag Bihu 

90)  Thiruvananthapuram is the capital of _.

Ans- Kerala

91)  Which is the national sport of India?

Ans- Hockey

92)  What does the heart pump?

Ans- Blood

93)  The longest river in India

Ans- Ganga

94)  Which is the national fruit of India?

Ans- Mango

95)  How many spokes does the wheel in Indian Flag have?

Ans- 24 spokes

96)  Who is the first citizen of India?

Ans- President of India

97)  Where does a pig live?

Ans- Sty

98)  What is the name of this famous painting?

gk for students

Ans- Mona Lisa

99)  How many cats can you see in this picture?

gk for kids

Ans- 10 cats

100)  How do you relate to your maternal grandfather?

Ans- Mother’s father

GK Questions

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

QUICK CONTACT

Please type your Name
Please enter valid email address
Phone
Please enter message