logo
Categories(658 Blogs)
Watch Right Now
  • Teacher App - Class
    Schedule & Attendance Management App

    img
  • Parent App from Edsys

    img
  • Best School Bus Tracking System

    img
  • Cashless School - For Smart Schools of Tomorrow

    image
blog-images

GK Questions For Class 4

blog-images

GK Questions For Class 4

General knowledge can impart interest in young minds by opening them to a new world of knowledge. General Knowledge covers a wide range of subjects including plants, animals, astronomy, places, etc, and events from the past, present, and what is likely to happen in the future.

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

So here are some simple and easy gk quiz questions and answers for class 4 to sharpen their intellectual skills.

1) Which is the largest island in the world?

Ans- Greenland

2) What is the name of the sword owned by King Arthur?

Ans- Excaliber

3) Who is known as “Nightingale of India”?

Ans- Sarojini Naidu

4) Who is known as the “father of geometry”?

Ans- Euclid

5) Who wrote the national song of India? (Vande Mataram)

Ans- Bankim Chandra Chatterjee

6) When is National Girl Child Day celebrated in India?

Ans- January 24

7) A leap year has _____ days.

Ans- 366

8) Taj Mahal is situated on the banks of which river?

Ans- Yamuna

9) Name the largest planet in our solar system

Ans- Jupiter

10) Our solar system consists of _____ planets

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

Ans- 8

11) _____ is known as the brain of the computer.

Ans- CPU

12) _____ What is the full form of CPU?

Ans- Central Processing Unit

13) Which part of the human body has the smallest bone?

Ans- EAR

14) Penicillin was invented by ________.

Ans- Alexander Fleming

15) Saina Nehwal is related to which sport?

Ans- Badminton

16) Giza Pyramids situated in which country?

Ans- Egypt

17) Statue of liberty is situated in which city?

Ans- New York

18) Which is the most sensitive organ in the human body?

Ans- Skin

19) Computer was invented by _______.

Ans- Charles Babbage

20) Which animal is known as the ship of the desert?

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

Ans- Camel

21) An octagon has _____ sides.

Ans- 8

22) Which colour represents peace?

Ans- White

23) How many players are there in a cricket team?

Ans- 11

24) Which African country is famous for chocolate?

Ans- Ghana

25) Olympic Games are held every ____ years.

Ans- 4

26) Which is the largest desert in the world?

Ans- Sahara Desert

27) Which is the tallest waterfall in the world?

Ans- Angel Falls

28) Which is the biggest animal in the world?

Ans- Antarctic Blue Whale

29) What is another name for Table Tennis?

Ans- Ping pong

30) Where will the 2024 Olympics be held?

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

Ans- Paris

31) Dipa Karmakar is associated with which sport?

Ans- Gymnastics

32) When was the first modern Olympics held?

Ans- 1896 (in Athens, Greece)

33) Where is leaning tower of Pisa located?

Ans- Italy

34) Where is Louvre Museum situated?

Ans- Paris, France

35) Which river is nicknamed “Sorrow of China”?

Ans- Yellow River

36) Where is world’s tallest building, Burj Khalifa, located?

Ans- Dubai, UAE

37) What was the name of the ISRO mission to Mars?

Ans- Mangalyaan

38) Who invented Java programming language?

Ans- James Gosling

39) Who is known as the father of C language?

Ans- Dennis Ritchie

40) What is the full form of bit?

Ans- Binary digit

41) What is the name of the supercomputer placed at Indian Institute of Tropical Meteorology (IITM)?

Ans- Pratyush

42) Which is the world’s fastest super computer?

Ans- Fugaku Supercomputer

43) Which number has no reciprocal?

Ans- 1

44) A heptagon has _____ sides.

Ans- 7

45) The sum of the angles of a triangle is _____.

Ans- 180˚

46) Which blood cells in our body help to fight infections?

Ans- White Blood Cells

47) What is the full form of BMP?

Ans- Bit Map Picture

48) Monitor of a computer is an _______ device.

Ans- Output

49) How many oceans are there in the world?

Ans- 7

50) In which country is Mount Everest located?

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

Ans- Nepal

51) What is the capital of Belgium?

Ans- Brussels

52) Who was the first President of India?

Ans- Dr Rajendra Prasad

53) Who invented telescope?

Ans- Galileo Galilei

54) Which is the smallest bird in the world?

Ans- Humming bird

55) Which is the largest country in terms of population?

Ans- China

56) Which is the largest delta in the world?

Ans- Sunderban delta (Ganges-Brahmaputra Delta)

57) Durand Cup is related to which sport?

Ans- Football

58) World Red Cross Day is celebrated on ________.

Ans- May 8th

59) Which country is known as the “Land of Cakes”?

Ans- Scotland

60) Which is the world’s largest coral reef system?

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

Ans- The Great Barrier Reef

61) Which is the biggest bird in the world?

Ans- Ostrich

62) The Statue of Liberty was a gift to the USA from which country?

Ans- France

63) The largest moon of Saturn is ________.

Ans- Titan

64) The term “wicket” is related to which sport?

Ans- Cricket

65) Name an insect with colourful wings?

Ans- Butterfly

66) Which state is known as the Orchid Paradise of India?

Ans- Arunachal Pradesh

67) Name the acid present in apple

Ans- Malic acid

68) Which country awards Nobel Prize?

Ans- Sweden

69) What is the currency of Malaysia?

Ans- Malaysian Ringgit

70) Measurement of right angle is ___________.

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

Ans- 90˚

71) What is a triangle with two equal sides called?

Ans- Isosceles triangle

72) Which metal is used to make the filament of an electric bulb?

Ans- Tungsten

73) How many consonants are there in the English alphabet?

Ans- 73

74) Trout and Carp are types of _________.

Ans- Fish/strong>

75) A polygon with 8 sides is called __________.

Ans- Octagon

76) Which organ purifies our blood?

Ans- Kidney

77) The animal with a hump on its back is _?

Ans- Camel

78) The brain of a computer is _.

Ans- CPU

79) The largest continent is _.

Ans- Asia

80) Who wrote ‘Ramayana’?

Ans- Valmiki

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

81)  How many bones are there in a newborn baby?

Ans- 300

82)  Martyrs’ Day is celebrated every year on _.

Ans- 30th January

83) The fastest animal on earth is?

Ans- Cheetah

84) Earth Day celebrated on?

Ans- April 22nd

85) The National Tree of India is?

Ans- Banyan Tree

86) Which is the tallest animal in the world?

Ans- Giraffe

87) What is the full form of RAM?

Ans- Random Access Memory

88) Who wrote ‘Discovery of India’?

Ans- Jawaharlal Nehru

89) Which is the tallest statue in the world?

Ans- The Statue of Unity, India

90) Young one of the horses is called?

Ans- Colt

91) How many players are there in a cricket team?

Ans- 11

92) How many days does earth take to revolve around the sun?

Ans- 365 days

93) The biggest sea animal is _.

Ans- Dolphin

94) Which is the largest desert in India?

Ans- Thar desert

95) Which is the densest jungle in the world?

Ans- Amazon

96) When is Teacher’s Day celebrated?

Ans- September 5th

97) A place where bees are kept is called _.

Ans- Aviary

98) How many sides are there in a pentagon?

Ans- Five

99) Which is the smallest state in India?

Ans- Goa

100) Who is the father of our Nation?

Ans- Mahatma Gandhi

GK Questions

Get More FREE GK Apps (Check it Now)

QUICK CONTACT

Please type your Name
Please enter valid email address
Phone
Please enter message